Algemeen

Jamboree?

Wat ?

Een European Jamboree is een internationaal scoutskamp dat georganiseerd wordt door een Europeese scouts organisatie. Hetzelfde concept als de World Jamboree maar dan iets gezelliger. Stel je eens voor: een eiland van 35 km² met 1000 ha bos en 11 km strand in het noorden van Polen in de stad Gdańsk. Een tentenkamp waar 15.000 scouts en gidsen uit 160 landen hun tenten opslaan.

Waar ?

Sobieszewo is een uniek district in de stad van Gdańsk, omringt door de Śmiała Wisła in het westen, dee Martwa Wisła in het zuiden, de Przekop Wisły in het oosten en om het af te ronden, de baai van Gdańsk aan de Baltische ze in het noorden. Het eiland is een stuk van de Mierzeja Wiślana.

Sobieszewo is een eiland van een 35 km² met meer dan 1000 ha bos en 11 km strand. Op het eiland zijn er twee natuurparken: Ptasi Raj (Birds’ Paradise) in het westen van Śmiała Wisła and Mewia Łacha (Seagull Dune) in het oosten, bij Przekop Wisły.

Sobieszewo

Wanneer ?

De jamboree zelf gaat door van 27 juli t.e.m. 6 augustus 2020, maar deelnemen is méér dan alleen elf fantastische dagen. We doen ook een aantal voorbereidingsweekends en/of -dagen. Tijdens deze weekends worden er patrouilles gevormd en leert iedereen elkaar beter kennen.

Prijs ?

De deelnameprijs voor het Belgische contingent is 920 euro.

Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten, namelijk 53% van het bedrag is nodig voor de betaling van de Jamboree zelf, 22% voor het transport. Voorafgaand worden er verschillende weekends/activiteiten in België georganiseert die 13% voor hun rekening nemen, de resterende 12% omvat de administratie, promo, publicaties, …