Internationale kampen

Wat is een Jamboree?

Een jamboree is een internationaal scoutskamp waar scouts en gidsen vanuit verschillende landen naartoe komen. Er zijn verschillende soorten jamborees. Zo is er de wereld jamboree, nationale jamborees en er is de Europese jamboree. Over deze laatste lees je meer op deze pagina

Een wereldjamboree wordt elke 4 jaar georganiseerd in een ander land. Dit is een groot internationaal scoutskamp waar ongeveer 30 000 tot 40 000 scouts en gidsen vanuit de hele wereld naartoe komen. De allereerste editie van de wereldjamboree werd in 1920 in het Verenigd Koninkrijk gehouden. Daar waren 8000 scouts en gidsen aanwezig. De laatste wereldjamboree werd in de zomer van 2019 in de Verenigde Staten gehouden en de volgende zal plaatsvinden in Zuid-Korea in 2023.

Een nationale jamboree is een kleinere versie van een wereld jamboree, het vindt plaats in het organiserend land en er komen vooral scouts en gidsen van het organiserende land naartoe. Men ontvangt er ook enkele scouts en gidsen van uit het buitenland.

De MOOT is een internationale bijeenkomst voor scouts en gidsen vanaf 18 jaar. Dus als je ouder bent als 18 jaar kan je in de zomer van 2022 ook deelnemen aan de MOOT, die dan einde juli doorgaat in Ierland. Ga gerust eens een kijkje nemen op de website.