IST

Wat is IST?

IST staat voor International Service Team. Dit zijn onze jamboree helden!

IST’ers zorgen ervoor dat deelnemers een fijne tijd op beleven op het jamboree terrein. Ze ondersteunen de deelnemers, het programma en maken het kamp logistiek mogelijk.

Tijdens de voorbereiding van het Belgische contingent zal de IST elkaar leren kennen, zich indelen in werkgroepen en ondersteuning bieden tijdens de ledenweekends.

Voorwaarden om mee te gaan als IST

Je kan meegaan als:

  • je minstens 18 jaar bent bij de start van de Europese Jamboree (geboren voor 02/08/2003).
  • je kan communiceren in het Engels.
  • je inschrijft via het Belgisch Contigent.
  • je de volledige voorbereiding van het Belgisch Contigent aanwezig bent.
  • je de trainingen aangeboden door de Poolse organisatie volgt.
  • je aangesloten bent bij 1 van de 5 Belgische scouts associaties (FOS Open Scouting, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Les Guides, Les Scouts, Scouts et Guides Pluralistes) voor het jaar 2020-2021.

Wat is het aanbod voor IST?

Als je IST’er moet je niet altijd werken, er is wordt ook vrije tijd voorzien. In je vrije tijd kan je het jamboreeterrein ontdekken en zullen er speciale activiteiten voor IST georganiseerd worden. Hier volgt later meer informatie over.

Belangrijke data

Uitleg weekends

Als IST wordt er verwacht dat je tijdens de volledige voorbereiding aanwezig bent. Dat wil zeggen alle weekends, de leiding- en IST dag, het voorkamp en de jamboree zelf.

Tijdens de IST weekend zal je elkaar leren kennen, een werkgroep kiezen en voorbereidingen met de andere IST treffen. Je zal samen nadenken over leuke spelletjes & activiteiten die je kan voorzien voor leden en meer informatie krijgen over de verschillende taken als IST.

Tijdens de ledenweekends zal je als IST ingezet worden om te foerieren, spelen te begeleiden en eventueel de leiding te ondersteunen tijdens het weekend.

IST zal tijdens het voorkamp slechts 2 dagen aanwezig zijn, ze vertrekken vroeger naar de jamboree in Polen om daar het terrein volledig klaar te maken voor de start van de jamboree. Ze zullen tijdens deze dagen ook een opleiding genieten voor het werk dat ze gedurende de jamboree zullen uitvoeren.
Als IST’er kom je een dag later naar huis dan de leden en leiding, jullie worden op 14 augustus terug in België verwacht.

Meer info

Verdere informatie zal er volgen via onze nieuwsbrieven en op de IST weekends.