Units

Wat is een unit?

Voor de Europese Jamboree schrijf je individueel in.

Na de inschrijvingen wordt je door het CMT (Contingent Management Team) ingedeeld in een unit. Deze unit is je thuisbasis tijdens het hele jamboreeproject.

Een unit bestaat uit 36 deelnemers en 4 leiding.

Als Belgisch Contingent vinden wij het belangrijk dat de deelnemers en leiding elkaar goed kennen. Hiervoor organiseren we een voorbereidingstraject in België. Je ontmoet je unit voor het eerst tijdens het ledenweekend en ziet elkaar tijdens de 24-uren teambuilding terug. Net voor de jamboree spenderen jullie nog wat tijd samen tijdens het voorkamp samen met alle andere units.

OPGELET:

We proberen deelnemers uit dezelfde thuisgroep op te splitsen in verschillende units. Dit omwille van het internationale project. We vinden het belangrijk dat je tijdens het project andere deelnemers leert kennen.

Wat is het verschil met een patrouille?

In elke unit zijn de deelnemers ook opgesplitst in patrouilles. Per unit zijn er 4 patrouilles. In elke patrouille zitten er 9 deelnemers en 1 leid(st)er. Op het jamboreeterrein zullen sommige activiteiten doorgaan in patrouilles, andere weer in units. Dis is afhankelijk van de activiteit.